Stichting Zeeuws Elftal

Zeeuws Elftal

Stichting Zeeuws Elftal organiseert jaarlijks wedstrijden tegen aantrekkelijke tegenstanders voor onze selectieteams. Vanzelfsprekend trachten wij het best mogelijke Zeeuwse Elftal te selecteren om de georganiseerde wedstrijd te spelen. 

 

Tijdens het lopende seizoen worden wekelijks wedstrijden van Zeeuwse voetbalverenigingen bezocht door bestuursleden en leden van de technische staf van Stichting Zeeuws Elftal. De bevindingen worden door het bestuurslid Technische zaken geëvalueerd met de trainers/coaches van het Zeeuws Elftal.

De selectie voor het Zeeuws Elftal wordt per positie samengesteld: twee keepers en zestien veldspelers, met als uitgangspunt dat ze allemaal speeltijd krijgen. Geselecteerde spelers worden zoveel mogelijk op hun eigen positie ingezet, zodat zij het best tot hun recht komen.

 

Wanneer komt een speler in aanmerking?

Om als speler in aanmerking te komen voor de selectie van het Zeeuws Elftal zijn een aantal eisen opgesteld:

  1. Woonachtig en voetballend actief in Zeeland 
    (met uitzondering van spelers die vanwege studie buiten Zeeland      verblijven)
  2. Actief op minimaal 1e klas niveau zaterdag of 2e klas niveau zondag
    (uitzonderingen zijn mogelijk)
  3. Toestemming van club

Wat mogen spelers en clubs van Stichting Zeeuws Elftal verwachten?

De clubs en spelers worden zo vroeg mogelijk in kennis gesteld van te spelen wedstrijden.  Het bestuurslid Technische Zaken zal de garantie moeten hebben of spelers daadwerkelijk aanwezig zijn.

 Spelers die worden geselecteerd  voor het Zeeuws Elftal ontvangen twee vrijkaartjes voor de te spelen wedstrijd. In overleg met de elftalleider kunnen zij, indien gewenst, kilometervergoeding ontvangen voor gemaakte kosten.