Stichting Zeeuws Elftal

Jong Zeeland

Stichting Zeeuws Elftal organiseert jaarlijks meerdere wedstrijden tegen de hoogste spelende jeugdteams van aansprekende Betaald Voetbal Organisaties. De beste Zeeuwse talenten worden samen gebracht in Jong Zeeland om betreffende wedstrijden te spelen.

 

Tijdens het lopende seizoen worden wekelijks wedstrijden van Zeeuwse voetbalverenigingen bezocht door bestuursleden en leden van de technische staf van Stichting Zeeuws Elftal. De bevindingen worden door het bestuurslid Technische zaken geëvalueerd met de trainers/coaches van het Zeeuws Elftal.

De selectie voor Jong Zeeland wordt, net zoals bij het Zeeuws Elftal, per positie samengesteld: twee keepers en zestien veldspelers, met als uitgangspunt dat ze allemaal speeltijd krijgen. Geselecteerde spelers worden zoveel mogelijk op hun eigen positie ingezet, zodat zij het best tot hun recht komen.

Wanneer komt een speler in aanmerking?

Om als speler in aanmerking te komen voor de selectie van Jong Zeeland zijn een aantal eisen opgesteld:

  1. Woonachtig en voetballend actief in Zeeland 
    (met uitzondering van spelers die vanwege studie buiten Zeeland verblijven)
  2. Niet ouder dan 23 jaar
  3. Actief in standaard competities, 3e of 4e divisie A-jeugd
  4. Toestemming van club

Wat mogen spelers en clubs van Stichting Zeeuws Elftal verwachten?

De clubs en spelers worden zo vroeg mogelijk in kennis gesteld van te spelen wedstrijden.  Het bestuurslid Technische Zaken zal de garantie moeten hebben of spelers daadwerkelijk aanwezig zijn.

Spelers die worden geselecteerd  voor Jong Zeeland ontvangen twee vrijkaartjes voor de te spelen wedstrijd. In overleg met de elftalleider kunnen zij, indien gewenst, kilometervergoeding ontvangen voor gemaakte kosten.