Stichting Zeeuws Elftal

Zeeuws elftal speelt tegen de nummer 3 van Nederland

BRUINISSE - Het Zeeuws voetbalelftal speelt op donderdag 12 juli tegen AZ, de nummer drie uit de Nederlandse eredivisie. Het duel wordt gespeeld in Bruinisse bij Bruse Boys, dat vorig jaar ook een wedstrijd van ADO Den Haag in goede de banen leidde.

 

AZ is van maandag 9 juli tot en met 14 juli op trainingskamp in Zeeland. Ook op zaterdag 14 juli speelt de club een wedstrijd, maar plaats en tegenstander zijn nog niet bekendgemaakt. In 2009 speelde AZ ook al ’s tegen het Zeeuws elftal. Toen won de club uit Alkmaar met 0-11.

 

De Stichting Zeeuws Elftal is in zijn sas met AZ als tegenstander. ,,Een aansprekend tegenstander’’, vindt voorzitter Kees Roelse. ,,En Bruse Boys heeft vorig jaar bewezen zo'n evenement aan te kunnen.'' Roelse hoopt binnenkort voor dezelfde periode nog één of meerdere tegenstanders voor het Zeeuws elftal te presenteren.

 

AZ draaide afgelopen seizoen een ijzersterk seizoen. De enige smet was het gegeven dat de ploeg het liet afweten in de duels met de traditionele top drie PSV, Ajax en Feyenoord. Niettemin eindigde de ploeg van trainer John van den Brom als derde achter PSV en Ajax.

 

Met die klassering verzekerde AZ zich van Europees voetbal. Op donderdag 26 juli treedt de ploeg aan in de Europa League, in de tweede kwalificatieronde. In voorbereiding daarop verblijft AZ twee weken eerder een midweek in Zeeland.

 

Bron: Pzc.nl

 

De online kaartverkoop voor de wedstrijd tegen AZ is gestart!

 

Arbitrale trio:

Christiaan Bax - scheidsrechter

Anco Westdorp - ass. scheidsrechter

Marin de Zwarte - ass. scheidsrechter

 

Meer informatie over de selecties, arbitrale trio en kaartverkoop volgt z.s.m. Houd de website in de gaten.