De gezamenlijke Zeeuwse Rabobanken zijn hoofdsponsor van het Zeeuws Elftal.

Stichting Zeeuws Elftal

PZC.nl | Jong Zeeland in Veere te sterk voor Quick Boys

JONG ZEELAND - De selectie van Jong Zeeland boekte vrijdagavond een knappe overwinning op Quick Boys. De naar de Derde Divisie gepromoveerde club uit Katwijk werd met 5-2 opzij gezet.

 

Halverwege leidde Jong Zeeland met 2-1. Geraldi Geerman (Vlissingen) opende snel de score, waarna Robert Steemers gelijkmaakte. Tim de Winter (Goes) zorgde vervolgens voor de 2-1.

 

Na rust verscheen Quick Boys met een totaal ander elftal binnen de lijnen, terwijl de coaches Rogier Veenstra en Nick Corré bij Jong Zeeland acht andere spelers het veld instuurden. Eén van de nieuwelingen, Steve Schalkwijk deed meteen wat hij altijd doet: scoren. De nieuwe spits schoof op aangeven van Maarten van Vooren (FC Dauwendaele) de 3-1 binnen. Quick Boys verkleinde de marge daarna tot één treffer, maar in de slotfase sloeg Jong Zeeland nog twee keer toe. Dennis Tukker (Zeelandia Middelburg) tekende voor de 4-2, Delano Langezaal maakte daarna de mooiste van de avond. De middenvelder van De Meeuwen schoot de bal diagonaal in de kruising waardoor Quick Boys, dat dit weekend op trainingskamp is in Veere, een 5-2-nederlaag moest slikken.

 

Een beeldverslag van deze wedstrijd is te vinden in het foto-album van Jong Zeeland.