Stichting Zeeuws Elftal

Ook Willem II komt niet verder dan drie treffers tegen Zeeuws elftal

ZEEUWS ELFTAL - Het Zeeuws elftal bewees zaterdag andermaal dat het met het niveau van de voetballers in Zeeland wel goed zit. Waar ADO Den Haag vorige week nog moeite had met de Zeeuwse selectie (1-3) was Willem II in Veere maar met 0-3 te sterk.

En dat had opnieuw 1-3 kunnen - misschien wel moeten - zijn. Want na een klein kwartier kreeg Steve Schalkwijk, die tegen ADO de enige treffer maakte, een penalty. De spits ging zelf achter de bal staan, maar poeierde naast.

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd

Daardoor bleef het 0-0, wat ook de ruststand was. Pas in de 55ste minuut kwamen de Tilburgers op voorsprong. Daniel Crowley, onlangs overgekomen van de Engelse topclub Arsenal, verschalkte doelman Matthew Lentink van dichtbij.

Vijf minuten later was Willem II voor de tweede keer trefzeker. Spits Fran Sol, net binnen de lijnen, kopte uit een corner raak met zijn eerste balcontact. De 0-3, kort voor tijd, kwam op naam van Konstantinos Tsimikas. Met een prachtige lob bepaalde hij de eindstand.

Daardoor kan het Zeeuws elftal terugkijken op twee mooie wedstrijden tegen eredivisionisten. De ploeg bood ook zaterdag, net als tegen ADO, goed tegenstand en werd zeker niet weggespeeld.

Bron: PZC.nl