De gezamenlijke Zeeuwse Rabobanken zijn hoofdsponsor van het Zeeuws Elftal.

Stichting Zeeuws Elftal

Omroepzeeland.nl Zeeuws Elftal blijft zich inzetten voor topclubs

STICHTING ZEEUWS ELFTAL - Hoewel het lastig is om Nederlandse topclubs te strikken voor een oefenwedstrijd tegen het Zeeuws Elftal, blijft het streven topclubs uit te nodigen om tegen de beste Zeeuwse amateurvoetballers te spelen. Dat zegt Kees Roelse, voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal.

Roelse is sinds dit voorjaar de opvolger van Piet Koster uit Dishoek, die de voorzittershamer heeft neergelegd. De missie en visie van de Stichting Zeeuws elftal is niet veranderd. "We willen per jaar twee a drie wedstrijden organiseren voor het Zeeuws Elftal en ook voor Jong Zeeland", zegt Roelse.

Tienduizenden euro's

"Het lukt niet ieder seizoen om een prominente club naar Zeeland te halen", zegt Roelse. Dat heeft met de planning van de clubs te maken, maar ook met de financiën. "Je praat tegenwoordig over tienduizenden euro's, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Er zijn mensen die ons in voorkomende gevallen willen helpen."

Aanspekende tegenstanders

Het Zeeuws Elftal bestaat al jaren. De eerste wedstrijden werden al gespeeld in de jaren dertig van de vorige eeuw. In de loop der jaren kwamen regelmatig aansprekende tegenstanders naar Zeeland: FC Den Haag, Jong Oranje, Nederlands Elftal, Ajax, Club Brugge, CSKA Moskou.

Sinds 2006 is het Zeeuwse Elftal ondergebracht in een stichting, die de wedstrijden organiseert. Er zijn al enkele aansprekende clubs te gast geweest voor een oefenwedstrijd.

Beste spelers

Op zaterdag 23 juli speelt het Zeeuws Elftal in Zierikzee tegen FC Dordrecht. De kans is groot dat het Zeeuws Elftal dan niet over de beste spelers beschikt omdat de hoofdklassers Hoek en Vlissingen al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zitten. Diezelfde dag speelt Vlissingen tegen Barendrecht. Hoek speelt tegen GVVV. 

Jubileumwedstrijd

Vrijdag speelde het Zeeuws Elftal een oefenwedstrijd tegen VC Vlissingen vanwege het 100-jarig bestaan van de hoofdklasser. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Reguillo Vandepitte

Na afloop van de wedstrijd liet aanvoerder Reguillo Vandepitte (Hoek) weten dat hij het leuk vindt om voor het Zeeuws Elftal te spelen. "Je hoort dan toch een beetje bij de beste spelers van Zeeland en daar mag je best trots op zijn."

 

De interviews van dit artikel zijn terug te zien op omroepzeeland.nl.

 

Bron: Omroepzeeland.nl