Stichting Zeeuws Elftal

Frivool Zeeuws elftal houdt lang stand tegen dolend ADO Den Haag

ZEEUWS ELFTAL - ,,Ik dacht eigenlijk doordeweeks al, toen we met een stuk of elf echt Zeeuwse spelers samen speelden: wat zou het mooi zijn als we wat vaker met elkaar samen konden spelen.’’ Fabian Wilson zei het aan de rand van het veld, gewisseld na 45 minuten buffelen als rechtsalles. Hij zag het Zeeuws elftal, met behalve Wilson onder anderen ook Giovanni Siereveld, Raymond Wolff en Steve Schalkwijk, een heel sterke wedstrijd spelen tegen ADO Den Haag. De eredivisionist stelde de zege echter laat alsnog veilig: 1-3.

Al na een minuut en tien seconden bood Wilson Kyle Doesburg een levensgrote kans, maar de linksbuiten kwam te laat bij de lage voorzet van rechts. Na een kwartier was het wel raak voor de Zeeuwen. Wolff stuurde Steve Schalkwijk diep met een geweldige steekpass en de spits die Goes verliet voor Vlissingen omspeelde doelman Tim Coremans en schoof de bal binnen: 1-0.

In de 39ste minuut bracht Danny Bakker de Hagenaars met een fraaie vrije trap langszij, maar dat het niet liep bij de eredivisionist was duidelijk. Ook duidelijk te zien. Aan de maniertjes van Edouard Duplan bijvoorbeeld. Ruben Hollemans was de stoorzender op het middenveld en schuwde de duels met de Fransman niet, tot grote ergernis van de linksbuiten. ,,Het liep natuurlijk voor geen meter bij hun’’, lachte Hollemans.

Franse scheldwoorden

,,Hij zocht mij een paar keer op en Tommie Beugelsdijk had Steve nog een paar keer te pakken. Wij stonden goed en zij begonnen wat matig. Het tempo lag niet heel hoog. En ja, ik vocht weleens een duelletje uit met Duplan. Eén keer ging hij zelfs nog boven me staan en gooide hij er wat Franse scheldwoorden uit.’’

Hollemans, die het zaterdag met Goes opneemt tegen Sparta Rotterdam (17.00 uur) en mede daarom maar een helft speelde, zag er de lol wel van in. Ook de tweede helft hield het Zeeuws elftal goed stand, tot de 86ste minuut. Mats van Kins schoot uit de rebound de 1-2 binnen, waarna Sheraldo Becker na geklungel van doelman Dennis Uyl de eindstand op 1-3 bepaalde.

De vreugdeuitbarsting bij Van Kins was misschien wel veelzeggend. Een compleet Zeeuws elftal beschikt over een hoop kwaliteit en is niet zomaar omver te krijgen.

Bekijk de fotoreportage van deze wedstrijd.

Bron: PZC.nl